Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, στις 18:30, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη υποδέχεται το Παράρτημα Ελλάδας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) και τη Ραψωδία Ζ’ του εμβληματικού έπους του Νίκου Καζαντζάκη Οδύσεια.

Ο μαραθώνιος ανάγνωσης της καζαντζακικής Οδύσειας που ξεκίνησε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, επέτειο γέννησης του Νίκου Καζαντζάκη και προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τον Μάιο του 2026, συνεχίζεται με δυνατότητα παρακολούθησης μέσω των πλατφορμών Zoom και YouTube. Η ανάγνωση της Ζ’ ραψωδίας θα πραγματοποιηθεί στην εμβληματική αίθουσα της ΟΔΥΣΕΙΑΣ, όπου φυλάσσονται 2 σπάνιες γραφές του έργου, καθώς και τεκμήρια που αφορούν τη συγγραφή του (https://www.kazantzaki.gr/gr/12-hidden-gems/xeirog....

Ο Οδυσσέας, στην Κρήτη πια, επιστρέφοντας από το ιερό βουνό, κάνει μια στάση στη Μυρτιά, στο πατρογονικό χωριό του Νίκου Καζαντζάκη και μας αφηγείται τις περιπέτειές του, ζωντανεύοντας μπρος στα μάτια μας τα θρυλικά ταυροκαθάψια, σε μια ραψωδία εξαιρετικής εικονοποιίας. 


Πληροφορίες για την διαδικτυακή παρακολούθηση της ανάγνωσης της Ραψωδίας Ζ’:
1)    Μέσω της πλατφόρμας Zoom όπου τα  στοιχεία σύνδεσης είναι τα εξής:
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/82190294377?pwd=VQK7hPMB...
Meeting ID: 821 9029 4377
Passcode: 352928

2)    Μέσω του καναλιού ΔΕΦΝΚ ΕΛΛΑΔΑ στο YouTube.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον «Μαραθώνιο Ανάγνωσης της καζαντζακικής Οδύσειας» αλλά και τη ΔΕΦΝΚ, μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο http://amis-kazantzaki.gr/odyssey.

Σε περίπτωση που θα θέλατε να συμμετάσχετε ως αναγνώστης στις επόμενες ραψωδίες, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο e-mail: secretary.siank.gr@gmail.com