Κυριακές ΜΝΚ

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (ΤΕΠ) του ΜΝΚ, διευρύνοντας τις υπηρεσίες του προς τους επισκέπτες του, οργανώνει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις τις Κυριακές. Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, και πραγματοποιούνται στη Μόνιμη Έκθεση και στον Πολυχώρο του ΜΝΚ. Στόχος των δράσεων αυτών είναι μικροί και μεγάλοι να περάσουν ευχάριστα μια ολόκληρη μέρα στο ΜΝΚ.

 

Συγκεκριμένα:

Οικογενειακά προγράμματα

Το ΜΝΚ προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να παίρνουν μέρος μαζί σε οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, που υλοποιούνται στη Μόνιμη Έκθεση, ανακαλύπτοντας από κοινού τη ζωή και το έργο του κρητικού λογοτέχνη. Στόχος των οικογενειακών προγραμμάτων είναι να συμβάλουν στην ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας μέσα στο μουσείο, παρέχοντας ένα ξεχωριστό περιβάλλον μάθησης και ψυχαγωγίας προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά της.

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα/εργαστήρια

Ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις οργανώνονται τις Κυριακές σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες, εκπαιδευτικούς και εικαστικούς. Παιδιά και ενήλικες συμμετέχουν σε πολιτιστικές δραστηριότητες (θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά εργαστήρια, αφήγηση παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδια, θέατρο σκιών, προβολή ταινιών, λογοτεχνικές συναντήσεις, κουκλοθέατρο κ.ά.), ενισχύοντας την ανακάλυψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα εμπνεόμενοι από τον Νίκο Καζαντζάκη.

 

Το Μουσείο θα ενημερώνει συνεχώς για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα και τις Κυριακάτικες δραστηριότητες για παιδιά και οικογένειες, καθώς και για τις εξωτερικές του δράσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΤΕΠ.

 

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη

Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Μαραβέλια, Εκπαιδευτικός - Μουσειολόγος

Τηλ.: 2810 741689, E-mail: edu@kazantzaki.gr

print
Like Us on Facebook