Συνέδρια - Ημερίδες

2012, 7 Νοεμβρίου
Αθήνα, Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
Ημερίδα με θέμα "Ο ρόλος του Νίκου Καζαντζάκη στην προώθηση και κατανόηση της Ελληνοκινεζικής Φιλίας"


Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και το Ινστιτούτο Κομφούκιος διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα "Ο ρόλος του Νίκου Καζαντζάκη στην προώθηση και κατανόηση της Ελληνοκινεζικής Φιλίας".


2009, 27-28 Ιουνίου
Ηράκλειο, Δήμος Ηρακλείου, Αίθουσα Ανδρόγεω
Μυρτιά, Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, Αίθουσα «Γ. Ανεμογιάννης»
Διεθνές Συνέδριο με θέμα  "Οι εκδοτικές τύχες του Νίκου Καζαντζάκη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό".

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου, ο Δήμος "Νίκος Καζαντζάκης", η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης-Λογοτεχνία και επιστήμες του ανθρώπου (ΕΚΕΜΕΛ), το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών οργάνωσαν Διεθνές Συνέδριο με θέμα "Οι εκδοτικές τύχες του Νίκου Καζαντζάκη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δημοσιεύσεις, μεταφράσεις, κριτική εισαγωγή και ερμηνευτικά σχόλια, αισθητική των εκδόσεων, προοπτικές". 


2008, 6 Δεκεμβρίου
Αθήνα, Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)
Ημερίδα-Έκθεση "Ο Τελευταίος Πειρασμός και οι μεταμορφώσεις του"

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την Ίδρυσή του, διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα Τελευταίος Πειρασμός και οι μεταμορφώσεις του" στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στην Αθήνα, Ελληνοαμερικανική Ένωση. Παράλληλα λειτούργησε Έκθεση αρχειακού υλικού από τις Συλλογές του Μουσείου με το ίδιο θέμα.  


2007, 23-25 Νοεμβρίου
Μελέσες, Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου "Νίκος Καζαντζάκης"
Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα  "Ο Νίκος Καζαντζάκης, πολίτης του κόσμου"

Η Νομαρχία Ηρακλείου, ο Δήμος "Νίκος Καζαντζάκης", η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη και το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας οργάνωσαν Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα "Ο Νίκος Καζαντζάκης, πολίτης του κόσμου".


2007, 28-30 Σεπτεμβρίου
Ηράκλειο, Βασιλική Αγ. Μάρκου & Αίθουσα Ανδρόγεω
Μυρτιά, Αίθουσα Γεωργίου Ανεμογιάννη
Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα  "Ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Κρητικός Πολιτισμός"

Ο Δήμος Ηρακλείου, ο Δήμος "Νίκος Καζαντζάκης", η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, το Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης, η Ένωση Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης οργάνωσαν Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα "Ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Κρητικός Πολιτισμός", υπό την υψηλή αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.


2003, 6-7 Δεκεμβρίου
Μυρτιά, Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη,
Διεθνές Συνέδριο, «Νίκος Καζαντζάκης ο Παγκόσμιος»
,

σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, το Δήμο «Νίκος Καζαντζάκης» και το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας. Υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Για δύο ημέρες διακεκριμένοι καθηγητές πανεπιστημίων, φιλόλογοι, μελετητές, δημοσιογράφοι από τις πέντε Ηπείρους συγκεντρώθηκαν στο Ηράκλειο και αντάλλαξαν απόψεις για τη ζωή, το έργο και τη διεθνή απήχηση του Έλληνα λογοτέχνη.

print
Like Us on Facebook